کاخ توپکاپی | جاذبه های سفر به استانبول | گردشگری تور ترکیه
کاخ توپکاپی استانبول | یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری سفر ترکیه
کاخ توپکاپی بر روی یک شبه جزیره کوچک ساخته شده است در سال های ۱۴۶۶ تا ۱۴۷۸ به دستور سلطان محمد دوم بنا شده است و امروزه به عنوان یکی از بزرگترین و محبوب ترین مراکز برای بازدید مسافران تور استانبول می باشد همانطور که گفته شد این بنا بر روی یک شبه جزیره واقع شده که از شمال شرق آن تنگه بسفر ، از جنوب دریای مرمر و شمال آن نیز دماغه طلایی مشاهده می شود. در ادامه پرواز ایرانیان اطلاعات کامل را در اختیار شما قرار میدهد.
تاریخچه کاخ توپکاپی استانبول
سلطان محمد دوم بعد از فتح قسطنطنیه دستور ساخت این بنا در مکان فعلی را صادر کرد ودر مدت ساخت این کاخ در یک کاخ کوچکتر به نام بایزید به حکومت پرداخت که امروزه به دانشگاه استانبول تبدیل شده است . تعداد ساکنان این کاخ در اوایل ساخت ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بودند و بعد از گذشت چند قرن در روزهای عادی به ۵ هزار نفر و ۱۰ هزار نفر در فصل فستیوال ها افزایش پیدا کرد . این کاخ به یک شهر کوچک در دل یک شهر بزرگ و همینطور بزرگترین کاخ جهان تبدیل شد . در مدت زمان ساخت ، این کاخ ۷۰۰ هزار متر مربع مساحت داشت .
در طول ۴۰۰ سال این کاخ پذیرای پادشاهانی بوده و هر یک از این سلاطین با توجه به نیاز خود سالنی را به کاخ اضافه کردند که امروزه به شکل هزار تویی از ساختمان ها با یک حیاط بزرگ وسط آن بدل شد که این حیاط به وسیله دروازه های مختلفی حفاظت می شد . دروازه اول با نام کیوسک دنباله دار ، دروازه دوم و اصلی به نام باب همایون و دروازع سوم به نام باب السعد از بخش های مهم دیگر کاخ هستند.
سلطان مراد سوم بعد از گذشت ۱۰۰ سال حرمسرای سلطان که در کاخ قدیمی مانده بود را به کاخ توپکاپی منتقل کرد و ساختمان های متعددی هم بخاطر آن به کاخ اضافه شد .
معنی لغوی توپکاپی
در زبان ترکی معنی لغوی “توپکاپی” دروازه توپ هاست که بخاطر توپ های جنگی بسیاری که در بیرون دروازه ها نمایان بود می باشد . از این توپها در کشور گشایی ها استفاده می شد . این نام به زبان مردمان محلی که آن را توپکاپی می خواندند گذاشته شده بود.
دروازه های اصلی کاخ توپکاپی و کاربرد هر کدام در زمان عثمانی
دروازه اول یا دروازه سلطنتی : از این دروازه به بعد هیچ کس جز سلطان حق عبور با اسب را نداشت و سایر افراد باید با پای پیاده عبور می کردند حتی همراهان سلطان
دروازه دوم : این دروازه که برای رفت و آمد عموم ساخته نشده بود دارای دو برج مراقبت می باشد که به اسم دروازه سلام شناخته می شود و دلیل آن هم اذن همراه با درود وسلام به سلطان برای ورود به کاخ بود .
دروازه سوم (سعادت) : علت این نام گذاری جشن ها و مراسم بزرگی بود که سلطان و اهالی کاخ در این مکان برگزار می کردند
اطلاعات کاخ توپکاپی
منطقه
فاتیح (Fatih)
ساعات بازدید
کاخ توپکاپی کل هفته به غیر از سه شنبه ها آماده پذیرایی مسافران تور مشهد می باشد.
قیمت حدودی هر نفر
نفری ۴۰ لیر
سایت موزه توپکاپی
topkapisarayi.gov.tr/en
آدرس موزه
Gulhane Park, near Sultanahmet Square, Istanbul
برای رزرو تور استانبول ارزان با کارشناسان پرواز ایرانیان تماس بگیرید.